Be Active Našice: Obilježavanje Europskog tjedna sporta

852

Grad Našice smo upisali na kartu mjesta gdje su građani mogli besplatno sudjelovati na sportskim radionicama povodom Europskog tjedna sporta. Europski tjedan sporta nova je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Kampanja želi inspirirati i motivirati Europljane da budu aktivnim tijekom cijele godine (#BeActive).

Održali smo 2 sportske igraonice za djecu od 5 do 9 godina i od 10 do 14 godina. Djeca su kroz igru, zabavu, ples i smijeh odradila različite vježbice motoričkih i funkcionalnih sposobnoti. Nismo zaboravili ni na važnost timskog rada i suradnju svih članova ekipe kako bi se aktivnosti uspješno izvršila. Klinci su bili oduševljeni,  a roditelji sretni jer smo ih izmorili. Svi su ispitivali kada će se idući put održati sportska igraonica. Zaista u Našicama nedostaje više sportskih aktivnosti za njih. Klincima koji su se poslije svog treninga pridružili mom treningu za velike mogu samo reći: Genijalni ste!

Hvala Ivani Šteković koja je osmislila i vodila sportske radionice djeci te Osnovnoj školi kralja Tomislava što nam je ustupila svoju sportsku dvoranu. 

nasice

Na radionici mlađih uzrasta je bilo duplo više djece što pokazuje općenito negativan trend pada fizičke aktivnosti među starijim osnovnoškolcima. Sjedilački način života koji se ukorijenio u naš stil života pogađa i naše najmlađe. Sve više vremena djeca provode pred televizorom, za kompjuterom, na mobitelima i tabletima. Takav način života dovodi do smanjenja njihovih motoričkih sposobnosti što se negativno odražava na njihovo zdravlje i kvalitetu života. Pokretom djeca razvijaju mozak, a time i intelektualne sposobnosti. To su sve razlozi da roditelji na vrijeme reagiraju i usmjere dijete nekom sportu ili rekreaciji. 

be fit nasice

Uz radionice za djecu, održan je Be Fit by Vanja trening za velike i predavanje na temu zdrave prehrane: ”Jedi zdravo, osjećaj se fantastično”. Drago mi je što su se Našičani odazvali i podržali ovakav događaj. Za trening se nisam brinula jer zaista sve više i više Našičana postaje aktivno i znala sam da će biti dobar odaziv, ali iskreno za predavanje me je bilo strah. Zašto? Zato jer svjesno jedemo nezdravu hranu i nepravilno se hranimo i ne želimo još od nekoga slušati prodike zbog toga. Dvorana u Hotelu Park je bila skoro pa puna što ipak dokazuje da ima onih koji žele barem poslušati što mogu bolje napraviti u svojoj prehrani. Jako sam sretna što sam poslije predavanja dobila par mailova od osoba koje su spremne napraviti pozitivne promjene u prehrani svoje obitelji. Da je samo do jedne osobe doprijela moja poruka, ja sam svoj zadatak ispunila :). 

Hvala svima koji su sudjelovali. Hvala roditeljima koji su doveli svoje klince. Hvala klincima bili ste zaista odlični. Hvala mojim BeFitericama koje podržavaju sve što napravim. I hvala svima koji su na bilo kakav način doprinjeli ovom događaju. 

 

našicenutricionist

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.